Cum e Romania mea?

romania

Romania mea este frumoasa, este unica, este altfel… pentru ca este a mea, e tara in care m-am nascut si tara in care vreau sa-mi gasesc un rost, sa fac ceva pentru ea si pentru romanii ei! Asa cum este ea corupta (poate..), saraca, batrana, nedreapta, plina de scandaluri politice, minoritati cu pretentii exagerate, fara paduri, cu gropi, cu hotii si cu minciuna… Nimeni nu e perfect! Romania mea poate fi si fermecatoare, ospitaliera, isteata, brilianta chiar, cu valori si plina de valori… Asta vedem?

Cum as vrea sa fie Romania noastra? Romania noastra vreau sa fie … a noastra, inainte de toate! Un loc mai bun, mai sigur, mai valoros pentru copiii mei, ai nostri; un loc din care sa nu fiu nevoita sa plec ca sa mi se recunoasca valoarea, un loc in care sa pot face ceva pentru viitorul nostru, un loc din care, daca sunt nevoita sa plec, sa nu-mi doresc sa iau decat un singur lucru – biletul de intoarcere!

Asta este Romania mea, asa as vrea sa fie Romania noastra! Eu vreau sa lupt pentru ea, pentru tara copiilor mei si pentru tara parintilor mei! Bunicii mei au luptat pentru ea, au avut incredere ca ceva bun se poate ridica de aici, au platit cu viata libertatea noastra, iar eu … plec in alta tara „pentru un trai mai bun”! Sa luptam pentru Romania, sa o iubim in fiecare zi, nu doar cand e ziua ei! E tara noastra!

La multi ani, Romania! La multi ani romanilor!

Reclame

6 gânduri despre „Cum e Romania mea?

  1. EuGeniuZ spune:

    asa cum te stiu eu, draga scriitorule, sunt convins ca asa si crezi. o unda de speranta ar trebui sa am si eu, mai in varsta fiind, ca poate natia asta are si viitor. noi am cam dat-o in bara…. asa ca misiunea voastra e cu atat mai grea. sper ca va veti achita de ea cum se cuvine!

  2. […] Cum e România mea […]

  3. BOB DYLANoi din sat spune:

    daca iubesti tara asta avand in vedere PIB-ul, gestionarea resurselor, rata somajului, gradul de educatie, pornografia, violenta si mediocritatea gratuita din media si multe alte smaralde atunci nu pot sa deduc decat ca ai standarde un pic cam joase…un poquito

    • Nu am standarde joase, insa prefer sa imi iubesc tara si sa incerc sa fac ceva decat sa stau pe margine si sa chitibusaresc si sa insiruiesc toate lucrurile care nu imi plac aici. oamenii nu sunt perfecti si cum tara e constituita din oameni rezulta nicio tara nu poate fi perfecta 😛 matematic, asa cum iti palce tie 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s