Oameni…

Ni se pare că a fi om este simplu și că nimeni nu ne poate înțelege mai bine decât… noi, până la urma noi suntem ființele superioare pe aici! Însă lucrurile stau exact pe dos: dacă ar fi să judecăm cine ne înțelege cel mai bine, cu siguranță că noi – oamenii, am fi undeva pe ultimele locuri! E o aspirație de-a mea să încerc să înțeleg firea umană și nu e deloc așa de simplu cum mă așteptam…

Când crezi că aproape ai ajuns la un rezultat și că, în sfârșit, după lungi meditații, ai ajuns să pătrunzi măcar puțin cu mintea din profunzimea făpturii umane, iți dai seama ca ești defapt mai departe decât de unde ai plecat… Oamenii sunt atât de greu de înțeles… Defapt, de ce ma mir?! Uneori nici chiar eu pe mine însămi nu mă înțeleg!

Cine poate spune hotarât ce este omul? Cum se împletesc gândurile sale și cum poate el să transforme un simplu semnal electric în imagini, sunete, reacții, mișcare, cuvinte, amintiri, sentimente … Și, mai presus decât atât, există oare vreun model pe care gândurile noastre îl urmarește, comun tuturor? Putem noi să înțelegem cum gândesc alții și ce gândesc ei înainte să fie prea târziu să mai putem reacționa? Aș vrea să știu cum funcționez, cum funcționează ceilalți!

Știu că, într-o zi, voi reuși! Vom reuși! 🙂

Anunțuri

4 gânduri despre „Oameni…

  1. EuGeniuZ spune:

    ar fi de dorit nici sa nu reusim sa intelegem absolut totul despre om si functionalitatea acestuia. nu de alta dar oricand un alt om ar putea exploata in sens deloc dorit aceste descoperiri. exemple din istorie ar fi destule.
    Felicitari! and welcome to blogosphere!!!!

  2. BOB DYLANoi din sat spune:

    oamenii consideră că ei sunt mai inteligenți decât delfinii pentru că au fost în stare să inventeze praful de pușcă, energia nucleară, motorul cu combustie internă și sistemul monetar mondial în timp ce delfinii se bălăceau fericiți în apă…. ei bine, delfinii consideră că ei sunt mai inteligenți decât oamenii din EXACT același motiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s